21 жовтня 2014 р.

Будувати "Великий український мур" зголосилися вже більше тисячі українців


Долучитися до робіт у рамках реалізації проекту облаштування державного кордону "Мур" виявили бажання вже 1145 осіб.

Про це в програмі "Уряд на зв'язку з громадянами" на Першому національному телеканалі у вівторок повідомила міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає Укрінформ.

"Ми пропонуємо безробітним різні умови працевлаштування, різні місця роботи. Зокрема, можна долучитися до проекту "Мур". На отримання такої роботи в різних областях, де буде здійснюватися цей проект, зареєструвалися вже 1145 осіб", - сказала вона.

За її словами, участь у побудові "Муру" є громадськими роботами, які оплачуватимуться державою.

У центрі зайнятості вже з’явилися ось такі оголошення про укріплення кордонів із Росією: 
“За будівництво стіни зарплата не менше двох мінімумів. А ще безкоштовне проживання, харчування та проїзд в обидва боки”.
“Ми зараз формуємо базу тих людей, які хочуть працювати. Вони обов’язково вказують, які роботи вони можуть виконувати, і вже потім після переліку який надійде до нас від державної прикордонної служби буде далі вестися робота,”- повідомляє заступник начальника відділу зв’язків із громадськістю Київського міського центру зайнятості Наталія Петровець.

Колишній банкір Роман, який погодився зводити стіну, розповідає чому взявся за лопату: “Головне відгородитись від сусіда. Міцна любов – це любов на відстані, тому краще від них відділитись стіною”.

Головним завданням має бути облаштування кордону і першої лінії оборони - проекту "Мур". Це не зупинить артилерійські обстріли, але рубіж дасть можливість прикордонникам і Збройним силам відреагувати на агресію, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. 

Міністр Кабміну Остап Семерак заявив, що з бюджету на проект "Мур" витрачено 7 млн ​​грн.

"Укринформ".

Великий американський мур